Lajme

Nuk keni për ta besuar! Ja sa fëmijë mund të lindë njëherësh një femër

Një grua në Kaliforni lindi në vitin 2009 – 8 foshnje. Gjashtë djem dhe dy vajza, të gjithë të shëndoshë dhe me peshë normale. Por shpesh mund ta keni pyetur vetën, sa fëmijë mund t’i lind një grua brenda një shtatzënie.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Nuk ka kufi shkencor, por numri më i madh i fetuseve në një mitër ishte 15 dhe kjo gjë ndodhi në vitin 1971. Dr.Gennaro Montanino i Romës pretendonte se kishte hequr nga mitra e një gruaje 35 vjeçare plot 15 foshnje.

Numri më i madh i foshnjeve të lindura përnjëherë nga një shtatzëni ishte 9 dhe të gjithë vdi.qën. Ndërsa pa e përfshirë rekordin me 8 fëmijë të gruas nga Kalifornia, rekordi i fëmijëve të lindur nga një nënë brenda një shtatzënie është 7, të gjithë të gjallë.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Sa i përshtaten kaq shumë foshnje mitrës së një nëne? Kufiri i numrit nuk është aq me rëndësi sa vëllimi dhe pesha e fëmijëve. Në përgjithësi, pasi pesha totale e foshnjave arrin rreth 12 kilogram, mitra fillon të ndjej dhimbjet si të lindjes, sa më shumë rritet pesha, aq më shumë rriten dhimbjet.

Formula më e përafërt për datat e duhura që të fillojë lindja kur nëna ka më shumë se një foshnje në bark fillon nga 37 javë (binjakë), 34 (trinjakë) e kështu me radhë.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Comment here