Lajme

Zyrtari Gjerman në përkrahje të Kosovës “godet“ Vuçiqin e Serbinë!

Kryetari i Rinisë Paneuropiane në landin e Bavarisë dhe nënkryetar federal i Rinisë Paneuropiane në Gjermani, Christian Hoferer, kritikoi ashpër publikimin më të fundit të Presidentit Serb Aleksandar Vuçiq në Instagram, ku harta e Kosovës shihet e mbuluar me flamurin e Serbisë.

“Veprime të tilla janë jo vetëm kundërproduktive për dialogun Kosovë-Serbi, por ato rrezikojnë gjithashtu stabilitetin e Evropës Juglindore në tërësi”, thuhet në një reagim të zotit Hofere.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Publikimi i Vuçiç në mediat sociale dëshmon për dëshirën e tij të qartë për të provokuar në vazhdimsi. Kjo sjellje e tij, gjithashtu shtron pyetjen nëse Qeveria e Serbisë vërtetë është e interesuar për një dialog serioz dhe të sinqertë?!”, thuhet tutje në reagim.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Integriteti territorial i shteteve të Ballkanit Perëndimor është i paprekshëm. Kjo vlen si për shkëmbimin e territorit ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, që ishte temë e diskutuar në të kaluarën, ashtu edhe për sa i përket shtetësisë së Kosovës në tërësi”, thekson Hoferer.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Comment here