Lajme

SubhanAllah: DeI nga “var’ri” pas 6 vitesh..!? E Cuditshme ..!?

Sherif Abdu’l Aziz

Sa njeriun e ka shpëtuar sadakaja, sa hidhërimin e Zotit të Madhëruar e ka shuar ajo, e sa njeriut ia ka larguar brengat e pikëllimin, ngase ajo pa rënë në dorë të fukarasë ka rënë në dorë të Mëshiruesit, kështu që për dhënësin qe dritë, argument dhe shpëtim në këtë dhe botën tjetër.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Ajetet, hadithet dhe tekstet tjera fetare që ftojnë, nxisin dhe tregojnë vlerën e dhënies së sadakasë janë të shumta, sikur që të shumta janë edhe rrëfimet e vërteta nga jeta e lëmoshëdhënësve. Të gjitha këto dëshmojnë dhe vërtetojnë pozitën e lartë dhe rolin e fshehte me të cilin disponon sadakaja, e të cilin ndodhë të mos e diktojë as dhënësi, tamam siç iu ndodhi atyre tre vetave që iu bllokua dera për të dalë nga shpella, e për të cilët na rrëfen Pejgamberi, alejhis selam…Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Edhe tregimi në vijim provon-dëshmon se sadakaja ka një rol të padiskutuar në shpëtimin dhe çlirimin e njeriut nga brengat dhe pikëllimet. Imam Sheukani në librin e tij të famshëm ‘el-Bedru’t taliu bi mehasini ma ba’de’l karni’s sabii’, vëll.1, f. 493, në biografinë e Ali Ibn Muhammed Ibn Ahmed el Bekrijj, një prej dijetarëve jemenas të shek.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

VII h., përmend një tregim të çuditshëm përkitazi me vlerën e sadakasë. Tregimin, për të mbyllur gojët e atyre që akuzojnë me “zhdukje mendjesh” dhe “mite e legjenda”, autori e cilëson si tregim të përcjellë me saktësinë më të madhe të mundur (tevatur) dhe se ai është i përhapur në tërë Jemenin me gjithë mundësitë e pakta të komunikimit të njerëzve ndërmjet vete.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Comment here