Lajme

Biseda e gjeneralit gjerman me atë serb në vitin 1999: I keni 30 minuta kohë të ikni nga Kosova

Ky është Helmut Harff, gjeneral gjerman. Në qershor të vitit 1999, udhëhoqi trupat gjermane që u futën në Kosovë. Legjendar është debati i gjeneralit Harff me një komandant të ushtrisë serbe, i cili fillimisht kishte refuzuar të lironte pikën kufitare të Morinës.
Ky është debati që ai kishte me gjeneralin serb:Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Sa minuta ju duhen që të largoheni?”, -pyet gjenerali gjerman komandantin serb.
“Gjashtë orë”, replikoi komandanti serb.
“Kjo nuk është e mundur. Keni 30 minuta” , – tha gjenerali gjerman.
“Por na duhet një dokument për municionin që po lëmë pas” , – replikon përsëri serbi.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Ky është një urdhër” , – tha gjenerali. “Koha po ecën. Ju kanë mbetur edhe 28 minuta. Fundi i diskutimit”.
Serbët u larguan.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Comment here