Lajme

SubhanAllah Cfare Pamje, Ky Njeri Kaq Guximtar Fal Namazi Ne Mesin E Luaneve..!

SubhanAllah Qfar Pamje, Ki Njeri Kaq Guximtar Fal Namazi Ne Mesin e Luaneve..! A thua pse..? Pergjigjen do ta gjesh ne tekstin ne vazhdim..!S’ka dyshim se mosfalja e namazit ka pasoja të mëdha dhe të rrezikshme në dynja dhe në ahiret. Ne do të cekim disa prej tyre dhe lusim Allahun që njerëzit ta kuptojnë rëndësinë e namazit dhe ta kenë parasysh se ç’do t’i godasë ata që nuk e falin namazin.

1. Lënia e namazit është shkak për ndëshkimin në varr. Allahu xh.sh. thotë: “E kush ia kthen shpinën udhëzimit Tim, do të ketë jetë të vështirë.” (Ta Ha, 124) Komentuesit e Kuranit kanë thënë se fjala “do të ketë jetë të vështirë” ka për qëllim ndëshkimin në varr dhe dihet fare mirë se ndëshkimi në varr është një jetë shumë e vështirë.Ai që e lë namazin ka bërë një vepër shumë të keqe, e cila do ta shoqërojë edhe në varr.

Pejgamberi alejhi selam, kur tregonte për personat e këqij që vdesin, thoshte: “Pastaj i vjen ati (në varr) një njeri me fytyrë të shëmtuar, me rroba të këqija, me erë të keqe dhe i thotë: “Përgëzohu me veprat e tua të këqija, kjo është dita e cila të është premtuar.” Ai i thotë: “Kush je ti? Fytyra jote nuk sjell vetëm se diçka të keqe.” Ai i përgjigjet: “Unë jam vepra jote e keqe.” Dhe kështu ai do të qëndrojë në dënimin më të dhimbshëm deri në Ditën e Gjykimit.O vëllezër dhe motra muslimane, mos t’i bëjmë dëm vetes. Mos të jetë shkak lënia e namazit që ne të ndëshkohemi në varr e pastaj edhe në xhehhenem, por t’ia fillojmë dhe ta falim namazin, sepse përndryshe do të na presë një ndëshkim i ashpër.shty pe në pjesën e r3k 1amës prit disa seconda vazhdo me lajmin më poshtë

Comment here