Lajme

Njihuni me njerëzit më të shëndetshëm në botë: jetë mbi 100 vjeç e gra që lindin 65 vjeçe ..!

Njerëzit e lashtë Hunz që ndodhen në kufirin mes Pakistanit dhe Indisë, janë të njohur për jetëgjatësinë e tyre deri në 110-120 vjet.Kjo është arsyeja pse atdheu i tyre quhet “oazi i rinisë”.Ata pothuajse asnjëherë nuk janë të së’murë, dhe falë gjeneve, gjithmonë duken të rinj.Ata janë një shembull i vërtetë që ekziston një mënyrë pothuajse ideale e jetës. Ata lahen në ujë të akullt, madje edhe në një temperaturë 15 gradë nën zero, dhe në moshën 65 vjeç lindin fëmijë. Në verë, ata hanë fruta dhe perime të papërpunuara, ndërsa në dimër konsumojnë kajsi të thata, drithëra dhe djath delesh.

Comment here