Lajme

Beogradi i dërgon ‘selam’ Kosovës për bazën ushtarake të FSK-së në Mitrovicë

epa07228162 Members of the Kosovo Security Force (KSF) take part in a field training at ‘New Born’ camp in the town of Gjilan, Kosovo, 13 December 2018. The 120 seat parliament of the Republic of Kosovo is expected to vote for the laws to transform the Security Forces into an official army during the plenary session on 14 December. Parliament in Kosovo, which relies on NATO troops for its protection, voted on 18 October 2018 to set up a 5,000-strong national army though its Serb minority said the move was illegal. EPA-EFE/STRINGER

Komuna Jugore e Mitrovicës ka ndarë një truall për us htrinë e Kosovës për të ndërtuar një bazë ushtarake në vendin e quajtur “Kodra e Cërrnushës”.Ky vend po konsiderohet si pikë strategjike, meqë shihet qartë e gjithë Mitrovica. Profesori serb i Fakultetit të Sigurisë në Beograd, Zoran Dragisiç, shkruan:

“Baza e FSK-së në jug të Mitrovicës vazhdon fri kësimin, pr esionin ndaj serbëve dhe pro vokimet nga Prishtina”, ka thënë ai.“Unë e perceptoj faktin që baza më e madhe e FSK-së po ndërtohet në Mitrovicë, menjëherë pranë territorit ku jetojnë shumica e serbëve, si një lloj fri kësimi dhe pre sioni ndaj serbëve në Kosovë” JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Comment here