Lajme

Vjen Lajmi I Madh Nga Turqia Po Formohen Shtetet E Bashkuara Turke “SHBT”

Këshilli Turk synon të formojë Shtetet e Bashkuara të botës Turke

Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Bashkëpunimit të Vendeve Turqishtfolëse (Këshilli Turk) Bagdad Amreev bëri vlerësime përpara samitit jozyrtar të Këshillit Turk që do të mbahet më 31 Mars (nesër) në një mjedis virtual.

Amreev theksoi se ata synojnë të formojnë Shtetet e Bashkuara të botës Turke.

Bagdad Amreev informoi se përveç udhëheqësve të Turqisë, Azerbajxhanit, Kazakistanit, Kirgistanit dhe Uzbekistanit,, Kryeministri i Hungarisë Viktor Orban do të marrë pjesë në samitin jozyrtar si vëshgues dhe delegacioni mga Tirkmenistani në onlajn në përgatitje të samitit zyrtar të planifikuar për vjeshtë në Stamboll.

Comment here