Lajme

Nga këto pesë kanale e ngushtica varet tregtia botërore, një pengesë e vogël do të nënkuptonte katastrofë ekonomike

10 min
Ajo çfarë ndodhi javë më parë në Kanalin e Suezit ka treguar se sa shumë varet njerëzimi nga trafiku ujor.
Kujtojmë që për një javë anija “Ever Given” mbeti i bllokuar në Kanalin e Suezit, pasi kishte ngecur në mënyrë diagonale – duke shkaktuar dëme të mëdha ekonomike, transmeton Telegrafi.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Bllokimi i trafikut në disa prej kanaleve apo ngushticave më të rëndësishme, në mënyrë të pashmangshme do të thotë humbje e kohës por edhe e parave.
Kjo nuk do të mund të shmangej, sepse kalimi nëpër rrugë alternative do të nënkuptonte gjithashtu vonesa edhe për të paktën një javë.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Comment here