Lajme

Asteroidi 3-herë më i madh se një autobus do të kalojë pranë Tokës, a paraqet rrezik?

Një asteroid gjigand, tre herë më i madh se masa e një autobusi, do të kalojë mes Tokës dhe Hënës ditën e nesërme në një distancë prej 159 miljesh, raporton Nasa.shtype rekl,am dhe shiko vide,on

Objekti i emëruar GT3, i gjatë 32 meter, do të fluturojë sipër Tokës në 10 prill, duke e bërë qasjen më të afërt të një objekti të huaj në planet. Sipas NASA-s asteroidi nuk shkakton kërcënim për Tokën pasi do të jetë shumë larg pikës që mund të prekë atë.

Raportohet se do të jetë 159.000 milje nga toka, ndërsa theksojnë se distanca mes Hënës dhe Tokës është vetëm 238.900 milje.shtype rekl,am dhe shiko vide,on

Comment here