Lajme

Pas 20 vjet bu rg lirohet 67 vjeçari me ngjyrë nga Louisiana

Një burrë i moshuar nga New Orleans shpreson tashmë të nisë një kapitull të ri të jetës me lirimin nga bu rgu, pasi kreu dë nimin e tij 20-vj eçar për vje dhjen e dy këmishave. Sipas grupit të të drejtave Innocence Project New Orleans (IPNO), 67 vjeçari Guy Frank, kishte marrë dë nimit e tme rrshëm pasi tentoi të vi dhte dy këmisha nga dyqani ‘Saks Fifth Avenue’, kur ishte gjatë var ësisë së tij nga heroina. Ai kishte pranuar menjëherë aku zat.Shtyp reklamen per ti pare video/Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Në kohën kur ndodhi kri mi, vje dhja e rrobave konsiderohej kri mi i dën ueshëm, ndërsa prej vitit 2010 nuk dënohet më me burg në SHBA. Frankut iu dha dë nimi i padrejtë sipas ligjit të shkeljes së përsëritur në Louisiana, i cili mund të dën ojë njerëzit me dekada në bu rg edhe kur nuk janë të dhu nshëm. “Ai mori këtë dënim mi zor megjithë nuk kishte qenë asnjëherë kër cënim për njeri, vetëm kishte vje dhur sende të vogla. Rasti i tij tregon sesi njerëzit e varfër dhe me ngjyrë preken në mënyrë joproporcionale nga dën imet ekst reme. Nuk mund të imagjinosh se një person i bardhë do të merrte dënim të tillë për këtë kr im”, tha në një deklaratë IPNO.Shtyp reklamen per ti pare video/Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Me pjesën e mbetur të jetës para tij, Frank do të marrë mbështetje nga IPNO. Ai thotë se shpreson të bëhet ndihmës prift për të ndihmuar të rinjtë e paavantazhuar të marrin vendime të mira në jetën e tyre.Top Channel

Comment here