Lajme

20-vjeçarja nga Prishtina që jeton me 28 qen

Dhunimi i kafshëve është një fenomen shqetësues në Shqipëri, pasi denoncime te tilla janë bërë nga qytetarët shpesh në rrjetet sociale edhe në qytetet e tjera në rrethe si Pogradeci, Bulqiza, Gjirokastra ku kanë qarkulluar foto dhe video të dhjeta qenve të ngordhur nga helmimi.

Kjo temë është komentuar sot në emisionin “Shqipëria Live” në Top Channel, ku në një lidhje live nga Kosova, ishte një 20-vjeçare e cila ka 28 qen.

Ajo është Artina Selimi nga Prishtina, familja e së cilës e ka kthyer në tradite familjare prej 39-vitesh kultivimin e kafshëve kryesisht të qenve. Ata kujdesen për kafshë të ndryshme si qen, mace shpezë.

Kafshët i shesin duke i zgjedhur me kujdes familjet në mënyrë që të jenë familje që janë në gjendje të kujdesen për ta. Së fundmi ata kanë strehuar një qen endacak nga Shqipëria,Tirana (Skubi) i cili nëse nuk do ishte strehuar nga familja do ishte vrarë nga Bashkia.

Comment here