Lajme

Austria kërkoi Shqipërinë e Madhe, por Boletini dhe Qemali bërën pazare me serbët dhe grekët

Historiania e njohur Elena Kocaqi ka reaguar në një koment të saj duke nxjerrur në dritë disa fakte të pa dëgjuara më parë. Redaksia jonë sjell komentin e saj të plotë si më poshtë: Elena Kocaqi: « Në 1911 Austria kërkoj Shqipërinë nga Sanxhaku në Selanik dhe Prevez./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Në 1912 Boletini bëri marrveshje me serbët që Kosova e Sanxhaku do ishin autonom brenda Serbisë. Qemali ja kaloi Epirin Greqisë. Në vitin 1912 Shqipëria u pushtua dhe do të ndahej midis fqinjëve, hyri Austria me 1 milion ushtar që çoj botën gati në luftë botërore, që shkëputi kaq Shqipëri sa kemi dhe e bëri të pavarur. /Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Comment here