Lajme

Parja vetëm pallomë e thot Morena..Ajo blen: Tualet prej ari !

Adhuruesit e artit kanë edhe dy javë kohë për të provuar “Amerikën”, emri që i është vënë një wc-je prej ari, 18-karatëshe, e ekspozuar në muzeun Solomon Guggenheim të Nju Jorkut prej gati 1 vit.

Gjatë kësaj kohe, mbi 100 mijë persona kanë vizituar muzeun dhe kanë parë nga afër veprën e artistit italian Maurizio Cattelan, e vendosur në një hapësirë në katin e pestë të muzeut, që duket një tualet normal.

“Mendoj se shumë njerëz janë të gëzuar që hyjnë aty dhe kanë pak kohë për të bërë një selfie, apo gjithçka tjetër që zgjedhin të bëjnë”, tha Michael Zall, një prej drejtorëve të muzeut.

Në këndvështrimin e menaxherëve të Solomon Guggenheim, “Amerika” inkurajon ndërveprimin e afërt për artin dhe synon t’u kujtojë vizitorëve ndjenjën e tyre të përbashkët për arritjen e ëndrrës amerikane.

Comment here