Lajme

Për herë të parë në histori, Guri i Zi në Mekë fotografohet me rezolucion të lartë

Për herë të parë në histori janë bërë publike disa fotografi me rezolucion të lartë të gurit antik fetar në Mekë. Imazhet e al-Hajar al-Aswad, apo siç njihet ndryshe si “Guri i Zi”, janë deri në 49 000 megapiksel në madhësi dhe kjo ka kërkuar më shumë se 50 orë për ta fotografuar.Ndiqen! videon per te kuptuar se per qfare behet fjale:Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Agjencitë inxhinierike të dy xhamive të shenjta realizuan 1050 fotografi të gurit, secila prej tyre 160 gigabajt. Një nga anëtarët e studimeve Islame, në Universitetin e Oksfordit, Afifi al-Akiti deklaroi për CNN se është hera e parë që ka një foto digjitale të zmadhuar të gurit, për ta parë atë nga afër dhe për të kuptuar që nuk është në të vërtetë i zi, siç njihet gjerësisht.Ndiqen! videon per te kuptuar se per qfare behet fjale:Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Comment here