Lajme

Gruaja lindi nëntë foshnja njëherësh duke u bërë keshtu rasti i parë në botë!

Një grua 25 vjeçe nga Mali ka l.indur 9 foshnja, 2 më shumë sesa mjekët dalluan në skenim.

Halima Cisse ka li.ndur nëntë foshnjat e saj në Marok. Qeveria e Malit e ka dërguar me avion gruan në Marok për shkak se ka më shumë përkujdesje të specializuar atje.

“Jam shumë i lumtur. Gruaja ime dhe foshnjat e mija janë mirë”, tha burri i Halima për mediat. 5 vajza dhe 4 djem të shëndoshë iu janë bashkuar jetës së këtij çifti të ri.

Më parë ka pasur raste të ngjashme të lindjeve të shumëfishta, dhe për momentin rekordin e Guinness e mban një grua që lindi 8 foshnja në vitin 2009.

Dy raste të tjera të 9 fos.hnjave janë regjistruar më parë, njëri në Australi në vitin 1971 dhe tjetri në Malajzi në vitin 1999, mirëpo fat.keqësisht të gjitha foshnjat ndër.ruan je.të pak ditë pas lindjes.

Rekordi i 8 foshnjave mbahet tani nga Nadya Suleman, që tani fëmijët e saj janë 12 vjeç. Ajo mbeti shta.tzënë përmes fert.ilizimit vit.ro.

Comment here