Lajme

Presidenti Turk Dhe Mbreti I Jordanisë Bëhen Gati Ta Su lm ojn Israelin?

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdoğan dhe Mbreti i Jordanisë, Abdullah II, në një bisedë telefonike kanë diskutuar su lmet izraelite ndaj xhamisë Al-Aksa dhe ndaj palestinezëve, raporton Anadolu Agency (AA).

Departmenti i komunikimit i zyrës së presidentit turk njoftoi se Erdoğan dhe Abdullah II dënuan sulmet izraelite ndaj xhamisë Al-Aksa dhe palestinezëve. Erdoğan theksoi se su lmet çnjerëzore izraelite mbi Kudsin, xhaminë Al-Aksa dhe palestinezët drejtohen kundër të gjithë muslimanëve.

Ai tha se bashkëpunimi midis Turqisë dhe Jordanisë është i rëndësishëm në kontekstin e ndalimit të atyre su lm eve dhe k rim eve.

Më herët gjatë, presidenti Erdoğan realizoi një bisedë telefonike edhe me homologun e tij palestinez, Mahmoud Abbas dhe udhëheqësin politik të grupit Hamas Ismail Haniyeh. Gjatë bisedave telefonike me udhëheqësit palestinezë, Erdoğan dënoi ashpër sul met izraelite ndaj palestinezëve dhe kompleksit të xhamisë Al-Aksa në Kuds dhe i karakterizoi ato si terrorizëm.

Ministria e Shëndetësisë e Palestinës njoftoi se të paktën 20 palestinezë, përfshirë nëntë fëmijë, u mart iri zuan sot në Rripin e Gazës.

Sipas Gjysmëhënës së Kuqe Palestineze, të paktën 305 persona u plagosën sot kur policia izraelite bastisi xhaminë Al-Aksa në Kudsin Lindor të pushtuar dhe sulmoi palestinezët që bënin rojë për të parandaluar sul met e mundshme nga hebrenjtë ekstr emistë. Që nga java e kaluar tensionet në lagjen Sheikh Jarrah janë rritur pasi kolonët izraelit hynë në lagje pas vendimit të një gjykate izraelite e cila urdhëroi dëbimin e familjeve palestineze.

Comment here