Lajme

A ndiheni të sigurt në aftësitë tuaja matematikore? Ky problem ka çmendur rrjetin sepse ka më tepër se një zgjidhje

Ky problem ka çmendur rrjetin sepse ka më tepër se një zgjidhje. Ky nuk është një ekuacion i thjeshtë, ndaj edhe kërkon disa mendime krijuese.Ndiqen! videon per te kuptuar se per qfare behet fjale:Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Zgjidhja 1:
Rreshti i parë: 1 + 4 = 5 | Rreshti i dytë: 2 + 5 = 7. | Pra mblidhni shumën e rreshtit të parë me të dytin, kështu: 5 + 7 = 12 | Rreshti i tretë: 3 + 6 = 9 | Mblidhni rreshtin e tretë me atë të dy rreshtave të parë 9 + 12 = 21 | Rreshti i katërt: 8 + 11 = 19 | Pra kështu shtoni 19 + 21 = 40. | Përgjigja : 40 është një përgjigje e pranuar gjerësisht dhe e saktë. Megjithatë, nuk është e vetmja e saktë.Ndiqen! videon per te kuptuar se per qfare behet fjale:Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Comment here