Lajme

E TEPRON Ramush Haradinaj ‘Krahason’ Albin Kurtin Me Vuçiqin

Ramush Haradinaj: Kurti dhe Vuçiq e kanë strategjinë e njëjtë për dialogun

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka thënë se Bashkimi Evropian nuk është duke u marrë me dialogun Kosovë-Serbi, prandaj në takimin e 25 majit me kryeministrin Albin Kurti ka kërkuar përfshirjen e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në këtë proces.“Në takim e kam shprehur shqe tës i min edhe kërkesën që dialogu pa Amerikën mund të na dalë i k eq, më mirë me e pasë Amerikën në dialog prej fillimit dhe jo me pritë që në fund me hy Amerika dhe të ndë rhyjë në dialog, pra më mirë të rrugëtojmë bashkë që ta kemi një qëndrueshmëri, që ta kemi një si g uri”. EKSKLUZIVE vetem ti mundesh ta shikosh videon,duke shtypur ne rek,la.men 5 sekondshe.

“BE-ja realisht nuk po merret me dialogun, nuk është fare e kyçur në dialog. Në të kaluarën me dialogun është marrë [Federica] Mogherini, çfarë ka ndodhur? Është caktuar një i ngarkuar që është [Miroslav] Lajçak si ndërmjetës, por nuk është as [Josep] Borelli vetë, është situatë e re, jo kr edibi le dhe me mbet çështja e dialogut të Kosovës në nivelin e Lajcakut nuk është premtuese”.Haradinaj ka deklaruar se strategjia e Albin Kurtit për dialogun është e njëjtë me të Aleksandar Vuçiqit, pasi të dy po mundohen ta zv ar ri sin këtë proces. EKSKLUZIVE vetem ti mundesh ta shikosh videon,duke shtypur ne rek,la.men 5 sekondshe.

“Kurti ka f ri -‘kë se do ta befasojë ndonjë gjë rrugës, që do t’i ofrohet ndonjë zgjidhje , që do ta detyrojnë në ndonjë marrëveshje jo të mirë për Kosovën dhe e ka gjetur një strategji të hez it imit, të vonesave, të mosmarrjes pjesë. Në këtë rast më mirë i kish shku Kurtit ajo që e kam bërë unë. Edhe unë kam pasë f ri -‘kë nga marrëveshjet e kë ki ja, nga befasitë, por unë kam bërë vetëvendosje, vendosur vetë, punët e Kosovës i kam kryer vetë si us htr i në, Trepçën, pava ësinë en ergj eti ke”, ka thënë Ramush Haradinaj. EKSKLUZIVE vetem ti mundesh ta shikosh videon,duke shtypur ne rek,la.men 5 sekondshe.

Comment here