Lajme

Publikohet dëshmia e rrallë: Vetë Mehmet Shehu ka shëruar djalin te Kisha e Laçit, ai nuk fliste

Kisha e Laçit ose e njohur edhe si Kisha e Shën Ndoit, është një nga vendet e shenjta në Shqipëri, ku njerëzit besojnë më së shumti.
Në këtë kishë thuhet se kanë ndodhur shumë në mrekulli dhe kjo ka bërë që shumë persona pavarësisht besimit që i përkasin ta vizitojnë çdo vit. EKSKLUZIVE vetem ti mundesh ta shikosh videon,duke shtypur ne rek,la.men 5 sekondshe.

I ftuar në “ABC e Mëngjesit”, teologu Miron Cako ka treguar disa të fshehta nga ky vend, i cili nderon dy shenjtorë si Shën Ndoin dhe Shën Vlashin.
“Njerëzit ngatërrojnë kultin e Shën Ndoit me Shën Vlashin. Ndoi ka ardhur nga franceskanët në shekullin e 14 jo si person por kulti i tij. Kjo e bënë edhe më me shumë vlerë këtë kult”.
Sakaq, Cako ka zbuluar se si shkoi për herë të parë në këtë vend të shenjtë dhe si nisi të besonte në mrekullitë.
“Në Kishën e Laçit unë kam qenë në vitet ‘90 sapo fillova të besoja. Vija nga një brez i vështirë dhe fillova të besoja që nuk ja dalim dot vetëm. Njërëzit që shkonin atje më thanë që ti duhet të zgjidhësh problemin tënd se unë ndodhesha në kolaps. Kështu ndodhi, vajta atje. EKSKLUZIVE vetem ti mundesh ta shikosh videon,duke shtypur ne rek,la.men 5 sekondshe.

Comment here