Lajme

Këtë qe ja tha në sy Albini BE-së, asnjë politikan shqiptar nuk pati guxim!

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti thotë se Bashkimi Europian, duhet të bëjë pjesën e saj duke mbajtur premtimet e dhëna lidhur me Ballkanin Perëndimor, duke shtuar se e kupton zhgënjimin e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut. Në fjalën e tij në Samitin e Berlinit, Kurti tha se i qëndron propozimit të tij për ndryshimin e marrëveshjes CEFTA, që sipas tij do të ndihmonte rajonin për të kapërcyer pengesat aktuale.Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Fjala e plotë

Shkëlqesitë tuaja, Kancelarja e Republikës Federale të Gjermanisë, Angela Merkel, Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula Von Der Leyen. Kolegë, Kryeministra të Vendeve të Ballkanit Perëndimor. Liderët e BE-së dhe të Evropës, Si Kryeministër i një vendi qytetarët e të cilit po mbahen të izoluar duke mos u lejuar liberalizimi i vizave, ne e kuptojmë zhgënjimin e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut për mungesën e progresit në bisedimet e pranimit me Bashkimin Evropian, por megjithatë duhet të angazhohemi fuqimisht për integrimin në BE, axhenda e demokratizimit dhe zhvillimit ekonomik për qytetarët tanë.

Siç e dini, në një vit të paparë zgjedhor në Kosovë, më shumë se gjysma e vendit votuan për ne që qëndrojmë për punë dhe drejtësi. Kjo është agjenda kryesore për qeverinë tonë sot: forcimi i shtetit ligjor me një gjyqësor të pavarur, luftimi i korrupsionit dhe krimit të organizuar, zhvillimi i një ekonomie të lirë dhe konkurruese, drejtësia sociale, mbrojtja e të drejtave të njeriut dhe civile, por edhe ruajtja e atyre lirive themelore të mendimeve, fjalimi, media dhe feja sepse ne besojmë se demokracia është e nevojshme jo vetëm për të fituar zgjedhjet por edhe për të qeverisur. Për Kosovën, Bashkimi Evropian fillon në shtëpi dhe ne nuk e shohim atë si një proces të lëvizjes në BE, përkundrazi, ne e shohim atë si një proces reformash ku edhe ata që u larguan për mundësi më të mira ekonomike do të ktheheshin. Kështu që ne e kuptojmë që duhet të bëjmë detyrat e shtëpisë, por BE duhet të bëjë edhe ato duke përmbushur premtimet e saj dhe duke përmbushur kriteret e përcaktuara.

Shkëlqesitë tuaja, ne e dimë që Procesi i Berlinit u krijua në

Comment here