Lajme

Djathi I Gomarit Shitet Me Çmim Prej 1000 Euro, Ja Ku Prodhohet

A keni provuar ndonjëherë djathë gomarice? Me siguri që jo! Një djathë i tillë ekziston krahas djathit të lopëve, deleve dhe dhive, por çmimi është pak i kripur, apo për milionerët, siç shkruajnë mediat britanike./Pamjet meP0SHT.

Është djathi më i shtrenjtë në botë dhe në kushtet e Shqipërisë për të blerë 1 kg djathtë gomari do të duhen të paktën tri rroga mesatare.

Çmimi i djathit i bërë nga qumështi i gomarit kushton hiç më pak se 880 paund, mbi 800 euro. Por, se si dhe pse është kaq e shtrenjtë? Për të bërë 1 kg djathë gomari duhen 25 litra qumësht, i cili mund të kushtojë deri në 40 paund një litër.Sigurisht nuk duhet kaq shumë qumësht lope, deleje apo dhie për të prodhuar një 1 kg djathë.Arsyeja është e thjeshtë, qumështi i gomarit nuk ka kafeinë të mjaftueshme që e bën qumështin plotësisht të trashë, megjithatë vlerat ushqyese të tij janë mjaft të mëdha.

Comment here