Lajme

LAJMI FUNDIT/ Te Gjithe Ne Kembe. Sheshel Po Nxit Ushtrine Serbe Te Behen Gati Per Nderhyrje Ne Kete Vend Te Kosoves

LAJMI FUNDIT/ Te Gjithe Ne Kembe. Sheshel Po Nxit Ushtrine Serbe Te Behen Gati Per Nderhyrje Ne Kete Vend Te Kosoves

Kryetari i Part,isë Radi,kale Serbe, k,ërimineli Vojisllav Sheshel ka thënë se krijimi i poligonit të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) në Mitrovicë të Jugut do t’i vënte në rrezik serbët në Kosovë.Sheshel dekl,aroi në programin e mëngjesit të televizionit serb, TV Pink se ushtria serbe du,het të jetë e gatshme për të ndërhyrë në Kosovë.“Ne duhet të jemi shumë të kujdesshëm, ushtria jonë duhet të jetë e gatshme nëse ai rrezik bëhet real, në mënyrë që të ndërhyjmë menjëherë. Është një pozic,ion shumë i rëndësishëm strategjikisht dhe prej andej i gjithë veriu i Kosovës dhe Metohisë mund të kontrollohet me armë të mira artilerie. Është gjithashtu e rrezikshme pasi shqiptarët nuk kanë të drejtë në baza ushtarake. Ata nuk kanë të drejtë sipas Rezolutës 1244”, tha Sheshel.
Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Kryetari i SRS-së theksoi se shqiptarët po ndërtojnë bazë ushtarake pa mirati,min e Këshillit të Sigurimit.“Ato gjëra nuk po shkojnë mirë dhe ne do të duhet ta zgjidhim atë me disa masa më të rrepta një ditë. Do të ishte më mirë të arrihej një kompromis në mënyrë që Kosova dhe Metohija të mbeten pjesë e Serbisë, dhe shqiptarët të marrin një shkallë të lartë të autonomisë, dhe edhe ajo autonomi është e garantuar nga Këshilli i Si,gurimit, por shkëputja e Kosovës dhe Metohisë nuk mund të jetë një opsion realist ose një temë diskutimi. Nuk ka asgjë për të folur, nuk duhet të lejohet”, tha Sheshel.Krijimi i një poligoni të Forcës s,ë Sigurisë së Kosovës (FSK), në Mitrovicë të Jugut, ka ngjallur shumë reagime në Serbi. Presidenti serb, Aleksandar Vuçiq, ka kritikuar paralajmërimet për formimin e siç është shprehur ai “bazës së FSK-së” në Cërnushë të Mitrovicës së Jugut.“Nëse del ndonjë rrezik apo kërcënim më serioz për popullin serb…Nuk kam nevojë të vazhdoj. E dinë serbët e ‘Kosovës e Metohisë’”, tha Vuçiq.Ndaj kësaj deklarate ka reaguar kryetari i Mitrovicës së Jugut, Agim Bahtiri, komuna e të cilit më 26 mars i ndau rreth 200 hektarë për ndërtimin e poligonit në kodrën e Cërnu,shës. Ai tha se ky poligon nuk cenon sigurinë e askujt.

Comment here